Начин на приготвяне
Разделете на розички карфиола и ги сварете във врящап подсолена вода около 10 минути.
Извадете ги с решетъчна лъжица и прехвърлете в тава за печене. Полейте карфиола с малко зехтин и разбъркайте.
Сипете чаша зехтин в тиган и запържете наситнете глава лука. Прибавете каймата, която сте размили с малко водичка.
Овкусете с доматеното пюре и лъжичка червен пипер, ситно нарязан магданоз и щипка черен пипер. Сложете капак и гответе, докато каймата остане само на мазнина.
Сипете готовата кайма при карфиола и леко разбъркайте.
Разбийте яйцата и ги смесете с киселото мляко. Посолете леко и сипете върху каймата и карфиола.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете мусаката до хубава златиста коричка.
Есенната мусака с карфиол е готова.