Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Есенна мусака с карфиол

Есенна мусака с карфиол

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Есенна мусака с карфиол
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ето как ние правим мусака през есента - с карфиол. Става наистина страхотно"

Необходими продукти

  • кайма - 400 грама (смесена)
  • карфиол - 1 килограм
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 400 грама
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • зехтин
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете на розички карфиола и ги сварете във врящап подсолена вода около 10 минути.

Извадете ги с решетъчна лъжица и прехвърлете в тава за печене. Полейте карфиола с малко зехтин и разбъркайте.

Сипете чаша зехтин в тиган и запържете наситнете глава лука. Прибавете каймата, която сте размили с малко водичка.

Овкусете с доматеното пюре и лъжичка червен пипер, ситно нарязан магданоз и щипка черен пипер. Сложете капак и гответе, докато каймата остане само на мазнина.

Сипете готовата кайма при карфиола и леко разбъркайте.

Разбийте яйцата и ги смесете с киселото мляко. Посолете леко и сипете върху каймата и карфиола.

Загрейте фурната на 200 градуса. Печете мусаката до хубава златиста коричка.

Есенната мусака с карфиол е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: