Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Коледно ястие с праз и сланина

Коледно ястие с праз и сланина

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Коледно ястие с праз и сланина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Вместо на нещо сложно и трудно за приготвяне, заложете на нещо българско, лесно за приготвяне и много, много вкусно"

Необходими продукти

  • праз - 4 - 5 стръка
  • свинско месо - 300 г
  • сланина - 100 г
  • свински черен дроб - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва и запържва, добавя се нарязаното месо. Когато се позапържи, се изважда и в мазнината се запържват нарязаният дроб и праз.

Наръсва се с червения и черния пипер, месото се връща и ястието се залива с 2 чаши гореща вода. Когато водата се изпари наполовина, ястието се прехвърля в тава и се пече в умерена фурна.

Малко преди да се извади от фурната, се подправя с яйцата, разбити с оцета.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: