Телешка опашка в чуден сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Телешка опашка в чуден сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
250 мин.
Порции
4
"Перфектно се връзва това сосче с телешката опашка"

Необходими продукти

  • чесън - 4 скилидки
  • телешка опашка - 1 кг
  • краве масло - 60 г
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • телешки бульон - 1.2 л
  • червено вино - 500 мл
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешката опашка на шайби и ги сложете в съд с малко зехтин да се запекат. Оставете ги в чиния и в тази мазнина запържете наситнените чесън, лук и морков.

Сложете опашките при тях, добавете виното и задушете телешкото и оставете да заври. Захлупете капака и гответе около три часа.

Редуцирайте бульона. Може да оставите зеленчуците на парчета или да ги пасирате. Оставете бульон да заври при отворен капак. Сложете маслото, сол и разбъркайте.

Сложете телешките опашки обратно в тенджерата и задушете още 20 мин.

Телешката опашка в чуден сос е невероятно вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: