ezine.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита лападена баница

Вита лападена баница

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1283424k111
20/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако обичате зеленини, бързо спретнете една вита баничка с лапад"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада и го бланширайте за кратко в подсолена вряща вода - колкото да промени цвета си. Извадете и го отцедете от водата, нарежете го.

Задушете наситнения праз, прибавете към него лапад и задушавайте още 2-3 минути.

Охладете сместа и прибавете към нея джоджена и яйцата, разбъркайте енергично.

Вземете 2 кори за баница и посипете с плънката. Поръсете ги с натрошено сирене и малко олио. Навийте внимателно на руло.

Намазнете тава с малко олио и завийте рулото на охлюв. Процедирайте по същия начин и с останалите кори, като всяко следващо руло навивате около предишното.

Сложете парченца масло върху витата баница. Включете фурната на 180 градуса и печете баницата до готовност.

Витата лападена баница е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: