Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата заедно със захарта. Прибавете олиото, кората от портокал, млякото и коняка.
В друга купа смесете заедно всички орехи с канелата, бакпулвера, карамфила и галетата. Смесете сухите и течните съставки, бъркайте с шпатула до хомогенност.
Намазнет с олио правоъгълна тава и сипете вътре сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладкиша около 25 минути.
Извадете и го нарежете на парчета с желаната големина.
Смесете в тенджерка съставките за сиропа и го сварете за 5 минути. Веднага залейте сладкиша.
Поръсете сиропирания сладкиш с още орехи, изчакайте да се напои и сервирайте.
Традиционният гръцки сладкиш с орехи е готов.