Начин на приготвяне
Слагаме прясното мляко да заври в дълбок съд заедно със солта. При непрекъснато бъркане добавяме нишестето и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине. Прибавяме едно по едно яйцата към изстиналия крем, разбивайки с тел.
Пресяваме брашното и го слагаме в дълбок съд. Правим в средата кладенче и в него изсипваме пудрата захар и разтопеното масло.
Замесваме меко тесто, което прехвърляме в тава за печене, намазана с мазнина. Разстиламе тестото добре и го печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.
Изваждаме сладкиша и го заливаме с крема. Връщаме обратно във фурната и пече за още 10 минути. Изваждаме го и оставяме да се охлади.
Нарязваме го на квадратчета и заливаме сладкиша с горещ сироп от водата и захарта и прибавения към тях лимонов сок.