Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Манджи»Свинско с ориз и зелен лук

Свинско с ориз и зелен лук

Свинско с ориз и зелен лук
Снимка: Илияна Димова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ето още една манджа със свинско и ориз, която да приготвите още утре"

Необходими продукти

  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • свинско месо - 500 грама
  • джоджен - пресен
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското и го нарежете на малки резени. Прехвърлете го в тенджера и залейте с вода.

Когато кипне водата, излейте я и налейте топла вода - около литър. Варете месото още 15-20 минути - трябва да е напълно сварено.

Към готовото месо добавете измития ориз и нарязаните зелени подправки, овкусете със сол и черен пипер и налейте олиото. Гответе манджата до пълна готовност на продуктите.

Свинското с ориз и зелен лук е много вкусно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: