Начин на приготвяне
Най-напред в купа разбийте захарта и яйцата. Двата вида сода сипете в киселото мляко. Добавете към яйцата. Разбъркайте добре, добавете ванилията и олиото, разбъркайте.
Брашното пресейте и добавете 6 ч.ч. от него. Друго оставете за доомесване на тестото за сладките прасковки.
Сложете тестото в съд с капак и оставете в хладилник за 12 часа. Оставете тестото върху набрашнена повърхност и доомесете с другото брашно. Трябва да е меко тестото и да не лепне.
Подгответе си две тави с хартия за печене и включете фурната на 180 градуса с вентилатор.
Накъсайте топченца, сплескайте ги леко и подредете в тавите. Печете по 10 минути всяка тава.
Когато се охладят, издълбайте половинките с назъбен нож. Смелете орехите в блендер. Сложете трохите, стрити предварително с ръце. Добавете маслото, орехите и пудрата захар.
Разбъркайте и добавете прясното мляко. Напълнете вкусните сладки и ги слепете.
Пригответе две купи - в едната сипете половин литър вода, в нея разтворете боята. Аз ползвах оранжева и червена.
В друга купа сипете захарта за овалването. Потопете слепените сладки първо в боята, после попийте с кухненска хартия, после оваляйте в захарта.
Сладките Прасковки на детството са готови!