Начин на приготвяне
Пресейте брашното, сипете при него содата, после маслото, разтопено. От него заделете 2 с.л.
Разбъркайте, за да стане брашното на трохи. Тогава сложете ванилията, яйцето и захарта. Замесете тесто, трябва да е по-твърдо.
Пригответе си форми за кошнички, в които ще ги печене. Намазнете ги и поръсете с малко брашно. От замесеното тесто късайте топчета и оформете по стените и дъното формата.
Направете плънката за кошничките, смилайки най-напред орехите. Сипете при тях канелата, брашното, захарта, яйцата и заделеното количество масло. Разбъркайте и напълните кошничните, но не догоре.
Печете любимите кошнички от детството до златисто на 200 градуса. Оставете да изстинат и тогава извадете от формите и сервирайте.