Моят кекс с дюли

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Моят кекс с дюли
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Апетитен кекс с дюли, чудесен за есенните следобеди у дома"

Необходими продукти

  • дюли - 80 г
  • кисело мляко - 150 г гъсто
  • брашно - 150 г
  • сол - щипка
  • захар - 140 г
  • белтъци - 3 бр.
  • олио - 60 мл
  • орехи - 60 г
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с малко сол до сняг. Добавете малко по малко захарта.

В друга купа разбийте олиото и киселото мляко и добавете при белтъците. Разбъркайте с шпатула.

Пресейте бакпулвера и брашното, добавете ги малко по малко. Последните добавете нарязаните на парченца дюли и орехите.

Хубаво е да не ползвате сурови дюли за плодовия кекс. Сварете ги или използвайте сладко от дюли.

Сипете сместа в кексова форма и печете за половин час на 175 градуса.

След като сладкиша с дюли изстине, може да го извадите от формата.

Моят кекс с дюли поръсвам с пудра захар и декорирам с орехи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: