ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Средиземноморски хляб с маслини и розмарин

Средиземноморски хляб с маслини и розмарин

Средиземноморски хляб с маслини и розмарин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"Ето ви идея за домашно хлебче от средиземноморската кухня - определено трябва да си я запишете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината от затоплената вода разтворете маята със захарта. Покрийте и оставете да се активира за 10-тина минути.

В тава сипете брашното със солта, добавете останалата вода, шупналата мая и зехтина.

Обезкостете и нарежете на едро маслините, прибавете ги към горните съставки заедно с нарязаните на ситно листенца розмарин. Постепенно замесете меко и нелепнещо тесто.

Намажете готовата топка тесто с олио и покрийте с фолио. Оставете на топло, за да втаса за няколко часа.

Подгответе си малка тава с хартия за печене. Намазнете я леко и я поръсете с царевично брашно.

Сложете топката тесто върху хартията и оформете на хляб. Поръсете с царевично брашно.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете хляба до готовност - около 40 минути.

Извадете хляба върху решетка и го покрийте с кърпа. Когато се охлади, нарежете и поднесете.

Средиземноморският хляб с маслини и розмарин е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: