Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов сладкиш»Френски кейк със заливка и малини

Френски кейк със заливка и малини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Френски кейк със заливка и малини
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • краве масло - 150 г
  • малини - 150 г
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • мента - 7 листа
  • пудра захар - 6 с.л. + за поръсване
  • крема сирене - 150 г Филаделфия
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • желатин - 3 листа /6 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Основата на сладкиша с малини се състои от т.нар 4 четвърти (quatre charts) от френската кухня. Тоест имаме 4 съставки в равни количества - брашно, захар, масло и яйца.

Разделете жълтъци и белтъци. Разбийте белтъци на сняг, добавете половината от захарта и пак разбийте с миксера.

Разбийте жълтъците с другата захар, на части добавете маслото, омекнало. Към крема добавете на части брашното и пак разбийте. Малко по малко добавете белтъците.

Разбъркайте с шпатула, за да не спадне пухкавостта. Сипете сместа в тава 27 см, намазнена и набрашнена. Печете 35 мин. на 180 градуса.

След като блатът изстине, направете крема. Смесете половината пудра захар с крема сиренето. Разбийте сметаната леко и добавете другата пудра захар (ако сметаната е подсладена, не добавяйте захар).

Смесете сметаната, крема сиренето и кокоса. Затоплете половината от сместа на слаб котлон, без да завира. Желатина пригответе според упътването, разтворете в топлата смес и разбъркайте. Сипете при първата част и пак разбъркайте.

Сипете върху основата и оставете пухкавия сладкиш да стегне и да изстине. Измийте малините и листенцата мента, наредете върху крема.

Ако искате, може да поръсите вкусния кейк върху пудрата захар.

Френският кейк със заливка и малини е невероятен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: