Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пълнено пиле с бекон, гъби и топено сирене

Пълнено пиле с бекон, гъби и топено сирене

Пълнено пиле с бекон, гъби и топено сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Цялото семейство ще се зарадва на това пълнено пиленце"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • бяло вино - 80 мл
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 60 г
  • гъби - 250 г печурки
  • бекон - 80 г пушен
  • лук - 1 глава
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • универсална подправка - за пиле
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и го осолете от всички страни.

Нарежете кашкавала, бекона, гъбите и топенето сирене на малки кубчета.

Разбъркайте ги добре и напълнете с тях пилето.

Забодете отвора с клечки за зъби, за да не излиза плънката.

Сложете пълненото пиле в йенска тенджера.

Наредете отстрани останалите зеленчуци и ги овкусете.

Намажете отгоре пилето с масло и го поръсете с подправките.

Налейте бялото вино в съда и го сложете да се пече със затворен капак на около 200 °C до готовност.

Пълненото пиле с бекон, гъби и топено сирене е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: