Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Мързелив тутманик с царевичен грис

Мързелив тутманик с царевичен грис

МариянаМарияна
Новак
10222k
Мързелив тутманик с царевичен грис
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Мързелив тутманик за заети домакини се прави точно така"

Необходими продукти

  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • сирене - 2/3 ч.ч.
  • олио - 1/4 ч.ч. + за намазване
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 150 г
  • царевичен грис - 1/2 ч.ч. + за поръсване
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете содата в кисело мляко и оставете да се активира. Разбийте с миксер две яйцата. Добавете киселото мляко със содата, олиото и пак разбийте.

Добавете гриса и брашното към сместа за лесния тутманик.

Натрошете сиренето и настържете кашкавала. Сложете ги в купа и разбъркайте. Намазнете олиото и поръсете с грис. Изсипете кашата.

Изпечете вкусната закуска за 25 мин. на 180 градуса.

Сервирайте мързеливия тутманик с царевичен грис.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: