Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с ядки и ананас по китайски

Пилешко с ядки и ананас по китайски

Пилешко с ядки и ананас по китайски
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Обичаме преплитането на вкусове в китайската кухня, затова си записваме рецептата за пилешкото с ядки и ананас"

Необходими продукти

  • ананас - 100 грама от консерва
  • ябълки - 1 брой
  • пилешко филе - 300 грама
  • лук - 1 глава
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • стафиди - 50 грама златни
  • лешници - 1 с.л. начупени
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • вино - 100 мл
  • сол
  • соев сос - 1 ч.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на жулиени пилешкото филе. Загрейте малко зехтин и го запечатайте за няколко минути.

Нарежете обелената ябълка на кубчета, ананаса на едро, а лука наситнете.

Към пилешките жулиени добавете лимоновия сок и виното. Сипете лука, ананаса, ябълките и стафидите. Разбъркайте и оставете ястието да къкри до изпаряване на течността.

Когато остане на манзина прибавете начупените лещници и кедровите ядки. Малко след тях посолете леко и сипете соевия сос.

Разбъркайте и свалете от котлона.

Пилешкото с ядки и ананас по китайски е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: