Пържена риба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Не ни казвайте, че цялата пържена риба, която сте приготвили, ще си я изядете сами!"

Необходими Продукти

  • аншоа - 12 бр.
  • треска - дребна 12 бр.
  • риба - друга 12 бр.
  • брашно - 250 г
  • галета - 200 г
  • яйца - 1бр.
  • лимони - 1 бр.
  • бира - 300 мл.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте рибата, отцедете я и попийте останалата вода с хартия. Посолете и поръсете с лимонов сок всяко парче.

Постепенно и като бъркате непрекъснато, смесете брашното с бирата, яйцето и малко сол. Разбъркайте добре, докато се получи еднородна смес.

Топете рибата, парче по парче, в приготвената панировка, като изцеждате, за да се отдели излишното тесто. След това я потапяйте в галетата, като притискате с ръка, за да се покрие цялата.

Пържете в голямо количество гореща мазнина, докато рибата се позлати добре от всички страни. Отцедете мазнината на абсорбираща хартия.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: