Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Задушено свинско с вино и соев сос

Задушено свинско с вино и соев сос

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Задушено свинско с вино и соев сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Задушено свинско със соев сос, което може да поднесете с гарнитура от печени картофи"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1500 грама
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • чушки - 4 броя (2 зелени и 2 червени)
  • лук - 5 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • кимион
  • черен пипер
  • соев сос - 4 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на малки хапки.

Запържете ги в загрятото олио. Покрийте с капак, за да се задуши месото. От време на време разбърквайте.

Овкусете пърженото свинско с подправките и разбъркайте. Налейте виното и соевия сос, отново похлупете и продължете задушаването.

Когато течността се изпари, добавете нарязаните чушки, лук и чесън. Разбъркайте, сложете пак капака и гответе до готовност на продуктите.

Задушеното свинско с вино и соев сос е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: