Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Кюфтета»Пуешки кюфтенца по гръцки

Пуешки кюфтенца по гръцки

Пуешки кюфтенца по гръцки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Поднесете пуешките кюфтенца по гръцки още топли с подходяща гарнитура и чаша от любимата ви алкохолна напитка"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • пуешки бутчета - 4 бр.
  • лимецово брашно - за овалване
  • лук - 2 бр.
  • хляб - 2 филии от лимец
  • магданоз - 1/2 връзка
  • универсална подправка - 1 с.л. за сувлаки
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л. смес с бял и зелен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуешките бутчета и ги обезкостете. Смелете месото на кайма.

Сложете филиите хляб в съд и ги залейте с вода.

Почистете лука и го настържете на едро ренде, а магданоза на ситно.

Сложете каймата в голяма купа и я смесете с хляба, лука и яйцата - разбъркайте я добре.

Овкусете я с подправките и магданоза и я омесете.

Завийте я с прозрачно фолио и я оставете в хладилник за около 60 минути.

Оформете след това малки кюфтенца от нея и ги оваляйте в лимецовото брашно.

Пържете ги в сгорещена мазнина от всички страни до готовност.

Поднесете пуешките кюфтенца по гръцки още топли с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: