Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Суджукакя - Кюфтенца по гръцки

Суджукакя - Кюфтенца по гръцки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Суджукакя - Кюфтенца по гръцки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Опитвали ли сте кюфтенца по гръцки - време ви е"

Необходими продукти

  • кайма - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 бр. филийка
  • червено вино - 1 к.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1 к.л.
  • индийско орехче - 1 к.л.
  • канела - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • За доматения сос
  • домати - 1 и 1/2 в.ч. от консерва
  • вода - 1/2 вода
  • лук - 1 гласа
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб във виното.

Смесете каймата (най-добре използвайте телешка) с дадените продукти и накисната филийка хляб и приберете в хладилник за поне 20 минути.

Оформете леко продълговати (овални) кюфтенца и ги изпържете в сгорещено олио.

В мазнината от кюфтетата, запържете и лука и чесъна (за доматения сос), добавете консервата и оставете да покъкри.

Добавете кюфтетата и на ниска степен на котлона варете кюфтенца по гръцки.

Оставете Суджукакя оставете да покъкрят 10-тина минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: