Чорба от кефал

IvankaIvanka
Новак
8452
Чорба от кефал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кефал - 1 кг.
  • лук - 4 - 5 гл.
  • олио - 50 мл.
  • оцет - 20 мл.
  • канела - 1/3 ч.л.
  • лимон - 1/2 бр.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • джоджен - 1/2 вр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кефалът се почиства и измива. Слага се да се задуши за десетина минути в мазнината с малко (1/2 к.ч.) вода и с нарязания на дребно лук.

След това се залива с вода и се добавят оцетът и солта на вкус. Чорбата от риба се вари до омекване, като накрая се поръсва със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Подправя се с лимонов сок и счукана канела, след като се свали от огъня чорбата от кефал.

Опитайте и вие тази супа с кефал от тефтерите на баба.

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка: