ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Гювечета»Гювечета по чирпански

Гювечета по чирпански

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1283424k115
Гювечета по чирпански
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
07/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"От всичко по малко и накрая се получават тези вкусни гювечета по чирпански"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • гъби - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 бр.
  • галета
  • доматен сок - 250 мл
  • печени чушки - 5 бр. червени
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, галетата, яйцата и лука и оформете малки кюфтенца.

Нарежете картофите на големи кубчета, гъбите на тънки ивици, а чушките на едри парчета.

Сипете съвсем малко олио във всички глинени гювечета и разпределете зеленчуците в тях.

Отгоре сложете и по няколко кюфтенца.

В малка купичка смесете доматения сок с доматеното пюре и малко вода и сипете по равно количество от тази смес при всички продукти.

Сложете вкусните гювечета да се печат за около 60 минути в умерена фурна.

При поднасяне ги поръсете с магданоз.

Гювечетата по чирпански са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: