Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Кантучини»Традиционни италиански кантучини

Традиционни италиански кантучини

Традиционни италиански кантучини
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Традиционните италиански кантучини се поднасят с десертно вино. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • бадеми - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • ликьор - 2 ч.ч. амарето
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта до побеляване и добавете към тях амарето ликьора.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта и ги изсипете към сместа заедно с бадемите.

Разбъркайте всички продукти добре и разделете сместа на две.

Оформете два фитила с ръце и ги сложете в правоъгълна тава върху кухненска хартия.

Сложете ги да се пекат за около 30 минути на 180 °C.

Щом станат готови, оставете ги да изстинат и ги нарежете на филийки с остър нож.

Върнете тези италиански бишкоти кантучини във фурната за още 10 минути.

Традиционните италиански кантучини се поднасят с десертно вино.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: