Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно с бакпулвера, след което го смесете с канелата, бадемите и захарта.
В отделна купа разбийте яйцата с ваниловата есенция, бавно ги прибавете към брашното, като бъркате непрекъснато до получаването на гладка смес.
Извадете полученото тесто върху посипана с брашно повърхност, омесете и ги разделете на 2 части.
Оформете ги на ленти, които са дебели не повече от 1 см и ги сложете върху намаслена хартия за печене. Печете кантучините в предварително загрята на около 170-180 градуса фурна до готовност.
Извадете тавата и оставете лентите да се охладят. След това ги нарежете диагонално с остър нож на бисквити и ги върнете във фурната да се доопекат (в средата на печенето ги обърнете).
Извадете готовите кантучини и оставете да се охладят. Съхранявайте в плътно затворена кутия.