Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Летен тарт с круши и бадеми

Летен тарт с круши и бадеми

Летен тарт с круши и бадеми3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Със сигурност ще правим този тарт поне веднъж седмично, защото е наистина много, много вкусен"

Необходими продукти

  • за тестото
  • краве масло - 70 г студено
  • брашно - 100 г
  • вода - 2 с.л. студена
  • бадеми - 30 г смлени, сурови
  • захар - 20 г
  • за пълнежа
  • круши - 4 бр. компот
  • ванилия - 1 ч.л. течна
  • захар - 70 г
  • бадеми - 100 г смлени, сурови
  • краве масло - 60 г на стайна температура
  • пудра захар - за поръсване
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете нарязаното на парченца масло и брашното. Стрийте с пръсти до получаване на трохи. Добавете бадемите и захарта, пак стрийте.

Добавете 1 лъжица вода и размесете. Може и да не добавят повече вода. Притиснете с длани масленото тесто и увийте в стреч фолио. Оставете в хладилник за 15 мин.

Използвайте форма 22 см. Сложете тестото между листове хартия за печене и го разточете в кръгла форма.

Махнете горната хартия и го прехвърлете в тавата за печене. Притиснете добре по дъното и борда на формата. Надупчете тестото за тарта с вилица и приберете в хладилник, докато се заемете с плънката.

Затоплете фурната на 180-200 градуса. Смесете маслото и захарта. Разбийте до кремообразна консистенция. Добавете ванилията, бадемите и яйцата. Разбъркайте.

Сипете плънката за плодовия тарт върху тестото. Наредете парченца круши. Може да поръсите с трохи тесто, ако имате останало.

Печете сладкиша с круши за половин час.

Щом летния тарт с круши и бадеми изстине, поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: