Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Коледна яхния с арпаджик

Коледна яхния с арпаджик

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Коледна яхния с арпаджик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Много вкусна коледна яхния с арпаджик, която ще се хареса на всички вкъщи"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • арпаджик - 400 г
  • мас - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. /сух/
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и се задушава в мазнината, заедно с почистения арпаджик. Когато лукчетата омекнат, се добавя брашното и червеният пипер.

Залива се с 2 чаши гореща вода и се оставя да къкри на слаб огън до готовност на месото. Поръсва се с черния пипер и солта и се сваля от котлона. Яхнията се поднася, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: