Пастет от пилешки дробчета със смокини

ИларияИлария
Новак
578
223
33
727
26/03/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените пилешки дробчета се заливат с 500 мл студена вода. Добавя се стритото на прах кубче пилешки бульон и нарязаният на шайби лук. Продуктите се кипват и се варят на умерен огън около 15 минути.

Оставяме дробчетата за кратко да се охладят, след което ги пасираме в продължение на 5-6 минути. Постепенно добавяме маслото и брендито, разбиваме и претриваме пастета от дробчета през фино сито. Добавяме сол на вкус и оставяме пилешкия пастет да се охлади, докато стегне.

Смокините се заливат с виното и захарта, след което се кипват за 1-2 минути. Свалят се от котлона и се оставят около 15 минути във виното.

Домашният пастет се поднася добре охладен, намазан върху филии препечен хляб, украсен с резени смокини и поръсен с натрошени орехови ядки.

Пастет от пилешки дробчета със смокини - класика за истински ценители!

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар