Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба с чери домати и маслини на тиган

Риба с чери домати и маслини на тиган

Риба с чери домати и маслини на тиган
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Лято е - сезонът на вкусната рибка на тиган"

Необходими продукти

  • чери домати - 150 г микс
  • лаврак - 1 бр. /или ципура/
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 50 мл
  • розмарин - пресен
  • маслини - 1 шепа
  • чесън - сух
  • брашно - за овалване
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете и оформете рибни филета от избрания вид. Нарежете ги на две части.

Оваляйте в смес от брашно, сол, черен пипер и чесън. Пържете рибата до златисто.

Отделете настрани и в същата мазнина запържете маслините и чери доматите. Добавете бялото вино и гответе до изпаряване.

Махнете от котлона и сложете маслото към соса за рибата.

Сервирайте рибата с чери домати и маслини на тиган, поръсена с розмарин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: