Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Тиквена крем супа с леща

Тиквена крем супа с леща

Тиквена крем супа с леща
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • леща - 1 ч.ч. оранжева
  • тиква - 1 кг цигулка
  • морска сол - 1 к.л.
  • пипер меланж - 1 к.л. на върха, зрънца
  • зехтин - 3 с.л.
  • праз - 10 см бялата част
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете тиквата на парчета. Сложете в тава заедно с накълцания праз. Овкусете със сол и добавете зехтин. Сипете вода, завийте с алуминиево фолио. Печете тиквата до готовност.

Почистете, измийте и сварете лещата с 3 ч.ч. вода. Добавете вътре пипер меланж и морска сол. Ще са необходими около 15 мин., но може да я приготвите за половин час на бавен огън.

Прехвърлете в тиквата при лещата и пасирайте крем супата с леща. Може да разредите с гореща вода, ако е гъста.

Поднесете готовата крем супа от тиква с крутони или печени тиквени семки.

Тиквената крем супа с леща е страхотна - лека и вкусна!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: