Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Картофена салата със скумрия

Картофена салата със скумрия

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Картофена салата със скумрия
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
53 мин.
Порции
2
"Тази апетитна салата с картофи и рибка можете директно да приготвите като за основно ястие"

Необходими продукти

  • пушена скумрия - 1 сушена (180 грама)
  • картофи - 4 бр. (средна големина)
  • моркови - 2 броя
  • яйца - 2 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • лимони - 1 брой
  • зехтин - 6 - 8 с.л. (или на вкус)
  • магданоз - 4 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете морковите и картофите.

В отделен съд сварете яйцата, а след като се охладят ги обелете.

Сварете картофи нарежете на тънки резени и ги сложете в два плата, оформяйки кръг. Поръсете ги със сол, наситнени магданоз и чесън и малко сол.

Около картофите наредете морковите, нарязаните на кръгчета.

Нарежете обелените яйца и сложете върху картофите, отново поръсете с магданоз и чесън. Полейте картофената салата със зехтин и лимонов сок.

Върху сглобената салата разположете скумрията, накъсана на парченца и пак поръсете със сок от лимон.

Получава се много апетитна салата, която може да се причисли към зимните, но все пак има свежи съставки, правещи я подходяща за консумация и през лятото.

Картофената салата със скумрия е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: