Начин на приготвяне
Сварете и обелете морковите и картофите.
В отделен съд сварете яйцата, а след като се охладят ги обелете.
Сварете картофи нарежете на тънки резени и ги сложете в два плата, оформяйки кръг. Поръсете ги със сол, наситнени магданоз и чесън и малко сол.
Около картофите наредете морковите, нарязаните на кръгчета.
Нарежете обелените яйца и сложете върху картофите, отново поръсете с магданоз и чесън. Полейте картофената салата със зехтин и лимонов сок.
Върху сглобената салата разположете скумрията, накъсана на парченца и пак поръсете със сок от лимон.
Получава се много апетитна салата, която може да се причисли към зимните, но все пак има свежи съставки, правещи я подходяща за консумация и през лятото.
Картофената салата със скумрия е готова.