Начин на приготвяне
Пресейте двата вида брашно, прибавете солта и разбъркайте. Оформете кладенче и в него сипете затоплено леко прясно мляко, натрошена мая и меда.
Разбъркайте внимателно и покрийте съда с кърпа за 10 минути. Млякото може да замените с вода или равни количества от двете.
След това добавете лъжица зехтин и замесете меко тесто, което не лепне.
Оставете го в купа, покрито с фолио за свежо съхранение или памучна кърпа, докато удвои обема си.
Готовото тесто разточете върху набрашнена повърхност с диаметър около 30-32 см.
Прехвърлете в тава със същия размер и намажете с лютеница или доматен сос. Наредете плънка по избор и покрийте всичко с нарязана (настъргана) моцарела или кашкавал. Аз направих пицата с шунка, пресни печурки и моцарела.
Сложете домашната пълнозърнеста пица да се пече в силно загрята фурна на 230 градуса за 15 минути.
Добър апетит!