Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с бурата, гриловани зеленчуци и песто

Салата с бурата, гриловани зеленчуци и песто

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Салата с бурата, гриловани зеленчуци и песто
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Заменете традиционните салати с този различен и много вариант с бурата и гриловани зеленчуци"

Необходими продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • домати - 2 бр. розови
  • бурата - 2 бр. по 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • балсамов оцет
  • песто - 1 с.л. домашно от босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тази салата с бурата, е необходимо, първо, да гриловате зеленчуците.

Нарежете на тънки шайби патладжана и тиквичката. Поръсете с малко сол и сложете в гевгир, за да отделят излишната вода.

След около 30 минути загрейте грил тиган или скара и гриловайте зеленчуците за кратко.

След като приключите, нарежете скилидките чесън на тънки шайби и ги разпределете между запечените заленчуци, като слагате и по няколко капки балсамов оцет. Оставете да се овкусят 30 минути.

През това време си пригответе пестото, като сложите в блендер листа босилек, малко ядки по избор, прясно изцеден лимонов сок и зехтин.

Блендирйте всичко и пестото за салата е готово. Разбира се, може да сложите и готово песто Дженовезе.

Обелете доматите и също ги нарежете.

Сглобете лятната зеленчукова салата, като редувате резени домат, тиквичка и патладжан. В центъра на чинията сложете сиренето Бурата.

Полейте всичко с песто и зехтин и салатата с бурата, гриловани зеленчуци и песто е готова за поднасяне.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: