Начин на приготвяне
За да приготвите тази салата с бурата, е необходимо, първо, да гриловате зеленчуците.
Нарежете на тънки шайби патладжана и тиквичката. Поръсете с малко сол и сложете в гевгир, за да отделят излишната вода.
След около 30 минути загрейте грил тиган или скара и гриловайте зеленчуците за кратко.
След като приключите, нарежете скилидките чесън на тънки шайби и ги разпределете между запечените заленчуци, като слагате и по няколко капки балсамов оцет. Оставете да се овкусят 30 минути.
През това време си пригответе пестото, като сложите в блендер листа босилек, малко ядки по избор, прясно изцеден лимонов сок и зехтин.
Блендирйте всичко и пестото за салата е готово. Разбира се, може да сложите и готово песто Дженовезе.
Обелете доматите и също ги нарежете.
Сглобете лятната зеленчукова салата, като редувате резени домат, тиквичка и патладжан. В центъра на чинията сложете сиренето Бурата.
Полейте всичко с песто и зехтин и салатата с бурата, гриловани зеленчуци и песто е готова за поднасяне.
Добър апетит!