ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Пърленки»Габровска пърленка с топеница

Габровска пърленка с топеница

Габровска пърленка с топеница
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
26/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции3
"Какво повече му трябва на човек освен топли пърленки с доматена топеница"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на пърленките:

Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят маята, солта, захарта, олиото, яйцето и водата. Замесва се меко тесто. Поставя се в намазана с олио купа и се покрива със стреч фолио. Оставя се да втаса.

От втасалото тесто се късат топки, които се разточват небрежно с ръце. Поставят се върху скарата на барбекю.

След като селската пърленка се зачерви се обръща. Готовите пърленки се намазват с кравето масло.

За приготвяне на селската топеница розовите домати се обелват и нарязват на много ситни кубчета.

Поръсват се с натрошено сирене, счуканата скилидка чесън и се подправят със сминдух, чубрица и магданоз.

Накрая се налива и струйка олио.

Приятен апетит с тези габровски пърленки с топеница!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: