ezine.bg»Рецепти»Предястия»Хумус»Зелен пролетен хумус

Зелен пролетен хумус

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Зелен пролетен хумус
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
"Ще останете очаровани от този зелен хумус с коприва и нахут"

Необходими Продукти

  • зехтин - 65 мл + за поръсване
  • сусам - 30 г + за поръсване
  • нахут - 350 г сварен
  • коприва - 1 шепа, сушена
  • лимонов сок - 40 мл прясно изцеден
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете копривата за няколко минути във вряща вода и я оставете след това да изстине.

В блендер сложете отцедения нахут, скилидките чесън, лимоновия сок, зехтина, сусама, солта и копривата с част от водата.

Блендирайте сместа до получаване на гладък хумус - ако се получи много гъста, може да я разредите с копривена вода и зехтин.

Изсипете зеления пролетен хумус в малка купичка и при поднасяне го поръсете със зехтин, червен пипер и сусам.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: