Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Постни соленки с маргарин и риган

Постни соленки с маргарин и риган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Постни соленки с маргарин и риган
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
38 мин.
Порции
10
"Залавяйте се с приготвянето и на една разядка, която да поднесете с тези постни соленки"

Необходими продукти

  • риган - 1 с.л. равна, сушен
  • маргарин - 110 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 250 г
  • лук - 2 тънки стръкчета пресен
  • сол - 2 щипки
  • вода - 50 г
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте сухите съставки - бакпулвер, брашното и солта. Добавете към тях черния пипер и ригана. Добавете маргарина, студен от хладилник и нарязан на парченца.

С пръсти размесете, добавете студена вода и разбъркайте.

Наситнете зеления лук и го добавете към съставките. Замесете тесто, докато продуктите се смесят - съвсем за кратко.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност на тънък лист. Изрежете соленките с формички и ги подредете в тава с хартия за печене.

Печете постните соленки за 20 мин. на 180 градуса. Щом придобият червеникав загар, са готови.

Поднесете постните соленки с маргарин и риган с апетитна разядка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: