Начин на приготвяне
Най-напред пригответе сиропа, сипвайки захар и водата за пет минути. Махнете от котлона и добавете лимоновия сок и ванилията. Оставете да изстине.
Чукнете яйцата в купа и разбийте със захарта. Прибавете ванилията, олиото, а после и предварително пресятите брашно и бакпулвер. Разбъркайте сместа за вашата сладка баница.
След това нарежете локума по дължина. Разстелете две кори, намазнете първата с олио, сложете втората кора, сипете 3-4 с.л. от сместа и разпределете навсякъде.
Отгоре наредете локум от тясната страна и завийте на руло. Подредете баницата с локум в тава и отгоре я намажете с мазнина. Изпечете на 170 градуса до златист загар.
Нарежете сладката баница с локум и дъх на кокос на парченца и залейте с вече охладения сироп.
Оставете сиропираната баница за една вечер в хладилник или на по-хладно място.
На следващия ден поръсете с кокоса и поднесете.