Начин на приготвяне
Подгответе си тава с размери 20х30 см.
Разтопете маслото и половината от него сипете в тавичката.
Смесете посочените продукти за сухата смес и половината от тях сипете в тавата. Добавете изварата, а върху нея подредете обезкостените череши. Сипете и останалата суха смес.
Отделно разбийте яйцата заедно със захарта. Сипете към тях прясното мляко с ванилията, разбъркайте и залейте сместа в тавата.
Излейте върху сладкиша останалото масло. Оставете да престои така 30-тина минути, за да се напои добре.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете плодовия сладкиш до готовност - около 40-45 минути.
Охладете напълно готовия сладкиш и чак тогава го разрежете на парченца за сервиране.
Лекият сладкиш с извара и череши е много сполучлив, опитайте го!