Начин на приготвяне
Двеста грама от брашното се смесват с половината захар. Добавя се маслото, нарязано на кубчета. Сместа се реже с нож, за да се получат трохи.
Три четвърти от сместа се оставят настрана и се слагат в хладилник. Останалата смес се слага в тава, постлана с хартия за печене и се притиска, като се оформят стенички.
Пече се 15 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда за 20 минути. Яйцата се разбиват с останалата захар и останалото брашно. Добавя се сметаната и ванилията. Черешите се почистват от костилките.
Добавят се към яйчената смес, разбърква се внимателно и се излива върху изпеченото тесто. Поръсва се с трохите от хладилника и се пече 45 минути на 180 градуса. Сервира се охладен.