Начин на приготвяне
Измийте лютите чушлета и направете дупки по повърхността им с помощта на остър нож.
Загрейте тигана на котлона и изпечете чушлетата.
В тенджерка сипете водата и изчакайте да заври, сипете я в купичка заедно със солта и захарта, пуснете вътре и дафиновия лист.
След около 2-3 минути извадете дафиновия лист и налейте наситнения чесън, зехтина и домашния оцет. Разбъркайте добре маринатата.
Една по една топвайте чушките в маринатата, а дръжките им оставете на повърхността - така ще се взимат много по-лесно.
Покрийте с фолио чушките, за да се задушат и да станат още по-вкусни.
Това е една чудна разядка за всички любители на лютото, опитайте я.
Пуканите люти чушлета със зехтин и чесън са готови.