Грах с патешко яхния

ЗориЗори
Новак
1715465k
Грах с патешко яхния
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Заменете картофената яхнийка с тази с грах и патешко - няма да съжалите дори за секунда"

Необходими продукти

  • грах - 800 грама замразен /бейби грах/
  • патешко месо - 1300 грама
  • люти чушки - 2 бр. (сухи)
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 ч.ч. (наситнена)
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кориандър - 1 к.л., семена
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на парчета патешкото месо, след което го сварете до омекване. Най-бързо ще се свари в тенджера под налягане.

Загрейте олиото в тиган и запържете наситнените лук и целина, сложете капака и ги задушавайте за 5 минути.

Прибавете нарязаните моркови и след още 10-тина минути задушаване прибавете граха.

Разбъркайте и сложете капака, гответе за 10 минути.

Овкусете с подправките - червен и черен пипер, бахар, кориандър и сол. Изсипете зеленчуците в тенджерата при готовото патешко.

Задушавайте на бавен огън за половин час.

Поръсете яхнията със свеж магданоз и сервирайте. Може да добавите и люти чушлета.

Грахът с патешко яхния е много вкусно ястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: