Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Есенен кекс с тиква и джинджифил

Есенен кекс с тиква и джинджифил

Есенен кекс с тиква и джинджифил
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Колкото обичаме есента, толкова обичаме и всички сладкиши с тиква и джинджифил - навяват уют и топлина в дома"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя големи
  • тиква - 260 грама печена
  • захар - 210 грама
  • зехтин - 130 мл (екстра върджин)
  • брашно - 280 грама бяло
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • джинджифил - по желание
  • пудра захар - за поръсване
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете тиквата, сложете парчетата в тава и ги запечете в загрята на 200 градуса фурна около 20-тина минути.

Прехвърлете печената тиква в дълбока купа заедно със зехтина и захарта.

Пасирайте сместа, прибавете яйцата и щипка сол, разбъркайте добре.

Идва ред на бакпулвера, брашното и подправките.

Намаслете и набрашнете форма за печене и сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса (без вентилатор) и печете кекса до хубав златист загар.

Оставете да се охлади за кратко и прехвърлете върху решетка. Напудрете го добре и поднесете.

Есенният кекс с тиква и джинджифил е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: