Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Традиционен постен пататник

Традиционен постен пататник

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Постен пататник, който ще пощади бюджета ви и ще засити глада"

Необходими продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • джоджен - 1 с.л.
  • олио - 60 мл
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, настържете ги в голяма купа на едро ренде и ги залейте със студена вода, за да не почернеят. Това е хитър трик при приготвяне на картофени вкусотии.

Нарежете лука на ситно и го смесете с олиото, солта и джоджена.

От брашното, солта и водата си омесете меко тесто.

Разделете го на две части, които след това разточете на две тънки кори с размера на тавата, в която ще печете пататника.

Прецедете картофите и ги сложете в купа с лука и подправките.

В намазнена тава сложете едната кора и отгоре изсипете цялото количество картофена смес.

Разпределете я равномерно и отгоре сложете втората кора - намажете я с олио, за да стане хрупкава.

Сложете този традиционен пататник да се пече в предварително загрята фурна - постепенно увеличавайте градусите до 220 °C.

Насладете се и вие на този традиционен постен пататник.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: