Леща яхния с тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Леща яхния с тиква3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • леща - 380 г
  • моркови - 1 бр.
  • тиква - 150 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • целина - 1 стрък с листата
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. зелена
  • доматен сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • телешки бульон - 1 кубче
  • брашно - за сгъстяване
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л. едро смлян
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и целината на дребно и ги запържете в дълбок тиган с мазнина на умерена степен.

Добавете нарязаните чушки, морков и тиква и ги гответе още няколко минути.

Изсипете доматеното пюре и червения пипер.

Налейте малко по малко от 2 литра вода и сложете кубчето бульон.

Щом водата заври, добавете предварително измитата леща и овкусете с черен пипер и лют червен пипер.

Малко преди да махнете вкусната супа леща сложете леко смачканите с нож скилидки чесън и доовкусете с чубрица и сол.

По желание може да я сгъстите с малко брашно, разбито в студена вода и смесено с 1 черпак от супата.

Лещата яхния с тиква е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: