Чеснова паста

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Чеснова паста
28/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви60 мин.
Общо85 мин.
Порции2 бурканчета
"Не оставяйте чесънът да изкуфее и да се спаружи. Когато имате повече от него, не пропускайте да приготвите чеснова паста! Сигурни сме, че ще и намерите приложение!"

Необходими Продукти

  • чесън - 12 скилидки
  • олио - 75 мл.
  • сол
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завивате скилидките чесън по четири в алуминиево фолио. Слагате ги в подходяща тавичка и ги запичате на 200 градуса за около 1 час. Изваждате от фурната, махате фолиото и оставяте да поизстинат. Обелвате скилидките и ги претривате през сито, след което ги разбърквате с олиото докато получите гладка кремообразна смес.

Овкусявате със сол и пипер. Сипвате в малки бурканчета по 125 мл, предварително добре измити и подсушени. Годност - 6 месеца.

Може да консумирате върху прясна франзела или да използвате при приготвяне на различни продукти на скара.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: