Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Глазирани свински ребърца с мед и горчица

Глазирани свински ребърца с мед и горчица

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1363984k344
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Съветваме ви винаги да използвате тази марината за свинските ребърца, защото с нея стават наистина много вкусни"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 к.л.
  • чили сос - 1 к.л.
  • мед - 3 с.л.
  • пушен пипер - 1 к.л.
  • бял пипер - 1 щипка
  • зелен пипер - 1 щипка
  • хималайска сол
  • лимони
  • риган
  • мащерка
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете парчето свински ребра на големи парчета - по 5-6 ребра всяко. Посолете с хималайската сол и ги подредете в тава.

В подходяща купа разбъркайте всички посочени продукти. Налейте малко хладка вода, за да се получи хомогенна смес.

Намажете ребрата и от двете страни, покрийте с фолио и приберете за няколко часа в хладилник - така ще се овкусят най-добре.

Загрейте скарата и изпечете ребърцата, като от време на време ги мажете с маринатата, за да се глазират хубаво.

Сервирайте с резени лимон и питие по избор.

Глазираните свински ребърца с мед и горчица са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: