Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешко с лук, сини сливи и дюли

Пилешко с лук, сини сливи и дюли

Пилешко с лук, сини сливи и дюли
Снимка: Стояна Чанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това е вкус, който искам да запомним завинаги - пилешко с лук, сини сливи и дюли"

Необходими продукти

  • лук - 800 грама
  • дюли - 1 малка
  • пилешко месо - за 4 порции
  • сушени сливи - 8 - 10 бр. сини
  • чесън - 1 глава
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олио в тенджера и запържете пилешкото месо.

Извадете го и в същата мазнина запържете нарязания лук и скилидките чесън - цели и необелени.

След като лукът се задуши, прибавете червения пипер и брашното. Разбъркайте и върнете месото в тенджерата.

Налейте вода - колкото да покрие продуктите и добавете нарязаната дюля, сушените сливи и дафиновия лист.

Гответе яхнията на бавен огън до готовност. Накрая поръсете с черен пипер и сервирайте.

Пилешкото с лук, сини сливи и дюли е готово.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: