Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на малки хапки и го запечатайте от всички страни в тиган със сгорещена мазнина.
Нарежете моркова, лука и чесъна и ги добавете към месото заедно с дафиновия лист.
Запържете всички продукти и сипете виното към тях.
Оставете ги да покъкрят на слаб огън, за да се изпари алкохолът.
Изсипете доматеното пюре, черния пипер, червения пипер и 500 мл вода.
Размийте брашното в малко вода и го сипете в ястието.
Разбъркайте вкусния кебап да къкри до готовност.
За приготвянето на картофеното пюре сварете картофите в подсолена вода с щипка шафран.
Намачкайте ги със 100 мл от бульона, добавете масло, сол и ги разбъркайте.
За приготвянето на ориза запържете нарязания на ситно лук в малко мазнина, сипете ориза и бъркайте.
Добавете малко лимонов сок, сипете 4 ч.ч. вряла вода, сол и черен пипер.
Когато оризът заври, затворете го с капак, изключете котлона и го оставете да поеме водата.
Поднесете с картофеното пюре и ориза този вкусен Тас Кебап със Свинско.
Добър апетит!