Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински език с доматен сос

Свински език с доматен сос

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински език с доматен сос
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Ето го мезенцето за днешния ден - вкусен свински език с доматен сос"

Необходими продукти

  • домати - 1 консерва 500 г
  • свински език - 1 кг
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 5 стръка пресен
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - за поръсване
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и сварете свинския език в тенджера с подсолена вода. Когато е готов, го нарежете на парченца и овкусете с черен, червен пипер и сол.

Накълцайте на ситно магданоза, лука и чушката. Запържете ги в голям тиган с олио. Добавете брашното към тях. След кратко запържване, сипете доматите и червен пипер.

Добавете дафиновия лист и виното. Последен към доматения сос добавете чесъна и махнете от котлона.

Сервирайте свинския език с доматен сос, поръсен с магданоз.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: