Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с печурки и лук

Пилешка яхния с печурки и лук

Пилешка яхния с печурки и лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Само една щипка любов трябва на тази пилешка яхнийка, за да бъде наистина перфектно завършена"

Необходими продукти

  • брашно - 2 с.л.
  • пилешки бутчета
  • печурки - 400 г
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • магданоз - пресен
  • дафинов лист - 2 листчета
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пилешката яхния сварете пилешките бутчета в леко подсолена вода и след това ги обезкостете.

Обелете лука, нарежете го на ситно и го сложете в дълбока тенджера с малко вода и олио.

Прибавете към него почистените и нарязани на шайби гъби. Изчакайте да се задушат и сипете бялото вино.

След като се поизпари течността, добавете червения пипер и брашното.

Разбъркайте добре и след няколко минути изсипете смлените домати.

Долейте от бульона, в който сте варили пилешките бутчета. По желание добавете и няколко листенца дафинов лист за аромат.

Върнете бутчетата в яхнията и я оставете да поври за 10-15 минути на слаба температура.

Поръсете готовото задушено пиле с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз.

Пилешката яхния с печурки и лук е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: