Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински Хапки с Гъби и Лук

Свински Хапки с Гъби и Лук

Свински Хапки с Гъби и Лук
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Апетитна комбинация или бирено мезе от свински хапки с гъби и лук"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • краве масло - 1 бучка
  • гъби - 2 големи глави
  • лук - 2 глави
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета. Измийте го добре и го подсушете. Овкусете го със сол и черен пипер.

Сложете го в глинен съд, налейте вътре виното и го полейте с олио. Затворете го с капак и го сложете да се пече във фурната до готовност.

Нарежете лука на полумесеци, а гъбите на шайби.

Запържете ги в тиган с масло и скилидка чесън. Към края добавете червения пипер - внимавайте да не загори.

Извадете свинските хапки от фурната и прибавете към тях гъбите и лука.

Разбъркайте ястието и го поднесете още топло.

Свинските Хапки с Гъби и Лук са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: